sobota, 12 grudnia 2015

Pijak

Pijak

Składniki:
  • 15 dag mąki
  • 15 dag kokosu
  • 6 białek
  • 3/4 szklanki cukru
Wykonanie:

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać jeszcze chwilę. Wsypać mak (suchy, nie mielony, nie parzony) i kokos. Wymieszać.

Masa:
  • 1 margaryna
  • 3 łyżki cukru
  • 3 żółtka
  • 2 budynie śmietankowe (ugotowane w 1/2 l mleka )
Sposób wykonania:

Utrzeć margarynę z cukrem, dodawać żółtka a następnie wystudzony budyń. Masę wyłożyć na placek, na górze układać herbatniki namaczane w wódce lub owoce i galaretkę. Na herbatniki przygotować polewę.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz