niedziela, 8 maja 2016

Jogurtowe muffinki z bananem

Jogurtowe muffinki z bananem


Składniki:
  • 1 kubeczek jogurtu naturalnego (125ml)
  • 375g mąki (u mnie owsiana)
  • 250g cukru 
  • ok. 70ml oleju roślinnego
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego (pominęłam)
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier puder
  • banan
Wykonanie:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dalej ubijając mikserem powoli wlewać olej i jogurt. Na koniec delikatnie wymieszać łyżką przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Do foremki nakładać po łyżce masy, przełożyć plasterkiem banana i przykryć masą. Piec w temperaturze 180 stopni około 15/20 min. 

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz