Sernik na kruchym spodzie i polewą czekoladową
- 1 i 1/2 szklanki mąki tortowej
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 kostki masła
- 3 żółtka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1kg sera twarogowego w wiaderku
- 1 szklanka cukru
- 6 jaj
- 1 szklanka oleju
- 2 budynie śmietankowe
- 2 szklanki mleka
Wykonanie:
Ser,
cukier, żółtka, budyń zmiksować robotem kuchennym. Stopniowo dolewać
olej i mleko. Białka ubić na sztywną pianę. Do masy wlać ubitą pianę z
białek i delikatnie wymieszać łyżką. Masę serową wyłożyć na wcześniej
podpieczone ciasto. Piec ok. 50 min w temperaturze 180 stopni. Po
upieczeniu wyłożyć polewę czekoladową.
Smacznego! :)
Wygląda bardzo apetycznie! :)
OdpowiedzUsuń