sobota, 14 maja 2016

Kubuś bez pieczenia

Kubuś bez pieczenia

 Składniki:

masa budyniowa:
  • 1 l soku marchwiowo - bananowego Kubuś
  • 3 budynie waniliowe bez cukru
  • 2 łyżki cukru
  • 50 g masła
masa śmietanowa:

  • 660 ml śmietanki kremówki 30%
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 2 śnieżki w proszku
dodatkowo:

  • około 300 g herbatników (32 szt.)
  • starta gorzka czekolada
Przygotowanie:

W szklance soku rozpuszczamy budynie. Resztę soku zagotowujemy z cukrem i masłem. Następnie wlewamy rozrobione budynie i mieszamy, aż masa zgęstnieje. W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia na spodzie układamy warstwę herbatników, rozprowadzamy gorącą masę budyniową i przykrywamy drugą warstwą ciastek. Następnie odstawiamy do wystygnięcia. 
W międzyczasie kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i śnieżkami. Masę śmietanową wykładamy na zimne ciasto i posypujemy startą czekoladą. Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz