Kubuś bez pieczenia
Składniki:
masa budyniowa:
masa śmietanowa:- 660 ml śmietanki kremówki 30%
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 2 śnieżki w proszku
- około 300 g herbatników (32 szt.)
- starta gorzka czekolada
W szklance soku rozpuszczamy budynie. Resztę soku zagotowujemy z cukrem i
masłem. Następnie wlewamy rozrobione budynie i mieszamy, aż masa
zgęstnieje. W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia na spodzie
układamy warstwę herbatników, rozprowadzamy gorącą masę budyniową i
przykrywamy drugą warstwą ciastek. Następnie odstawiamy do
wystygnięcia.
W międzyczasie kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i śnieżkami.
Masę śmietanową wykładamy na zimne ciasto i posypujemy startą czekoladą.
Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz