wtorek, 6 czerwca 2017

Sernik na zimno z malinami

Sernik na zimno z malinami

W sam raz na na ochłodę. Polecam!

Składniki:
  • 1 paczka okrągłych biszkoptów 
  • 330 ml śmietany kremówki 
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1kg sera twarogowego, wiaderkowego  
  • 35g żelatyny w proszku 
  • 1/4 szklanki zimnej wody 
  • 2 galaretki malinowe
  • 750ml wody 
  • 400g malin (miałam mrożone)
Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Następnie  układamy biszkopty. Przygotowanie masy serowej zaczynamy od ubicia śmietanki z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy ser i dokładnie miksujemy. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawiamy do napęcznienia. Lekko podgrzać. Do żelatyny dodać 2-3 łyżki masy serowej i wlać do masy. Gdy masa zacznie tężeć należy ją przełożyć na wcześniej ułożone biszkopty. Wyrównać i pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia. W międzyczasie galaretki rozpuścić w 750 ml gorącej wody. Dodać zamrożone maliny. Odstawić do lekkiego stężenia. Wylać na masę serową. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz