Sernik na zimno z malinami
W sam raz na na ochłodę. Polecam!
- 1 paczka okrągłych biszkoptów
- 330 ml śmietany kremówki
- 1 szklanka cukru pudru
- 1kg sera twarogowego, wiaderkowego
- 35g żelatyny w proszku
- 1/4 szklanki zimnej wody
- 2 galaretki malinowe
- 750ml wody
- 400g malin (miałam mrożone)
Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Następnie układamy biszkopty. Przygotowanie masy serowej zaczynamy od ubicia śmietanki z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy ser i dokładnie miksujemy. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawiamy do napęcznienia. Lekko podgrzać. Do żelatyny dodać 2-3 łyżki masy serowej i wlać do masy. Gdy masa zacznie tężeć należy ją przełożyć na wcześniej ułożone biszkopty. Wyrównać i pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia. W
międzyczasie galaretki rozpuścić w 750 ml gorącej wody. Dodać zamrożone maliny. Odstawić do
lekkiego stężenia. Wylać na masę serową. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz